Trosa/Stockholm 2008

När vädret var som det var inför den svenska nationaldagen var det bara att packa husbilen och dra iväg. Vi bestämde oss ganska snabbt för att det var Trosa som gällde ett par dagar, där finns utmärkta platser för husbilar.

 
På vandring i ett soligt och varmt Trosa 

Vi stack från Örebro på torsdagskvällen direkt efter våra jobb. Det tog ungefär 2,5 timmar att komma på plats, det var inte bara vi som siktat in oss på Trosa denna långhelg. På ställplatsen var det ett 15 tal bilar, några hade legat ett par dagar och andra hade säkert som vi, skyndat iväg efter jobbet.

Vädret var det som sagt inget fel på, dryga 30 grader gjorde att man nästan blev sugen på ett dopp.

Fredagen ägnades åt att spana runt i de fina affärerna, lite handlat blev det. På eftermiddagen cyklade vi ut till Trosa havsbad och solade en stund. Gun-Britt kollade vattentempen men bestämde sig för att avstå. På kvällen satt vi ute och åt fram till 23-tiden,härligt.

 
Lite gott att äta och dricka                                          Mysigt café med härliga bakverk som man bara
                                                                                  måste smaka

Det var mer på programmet denna helg, vi hade Jennys studentuppvaktning på söndagen. Gun-Britt skulle baka ett par pajer tills dess så vi åkte hem till Lönnkvists som i sin tur var i Eksjö på själva studenten. Efter några timmars bakande och duschande så tog vi sikte på Långholmens ställplats, det gick lätt att hitta dit.

Kvällen ägnades åt en fantastisk upplevelse. Anders hade fått biljetter till Céline Dion av en nyvunnen kompis. Inte bara biljetter utan hela "kitet", champagnemingel på Quality Hotels terass följt av en trerättersmiddag på topfloor. Till detta bjöds vi 50-talet gäster på en egen show med Sibell som sjöng tre låtar som uppvärmning!

  CÉLINE DION

Vilken föreställning det blev av en världartist, allt var superproffsigt och inte en sekund av dötid. Våra platser var bland de bästa i hela Globen som naturligtvis var utsåld denna kväll. Ett minne för livet! 

Taxiresa tillbaka till ett annat liv, husbilsliv på Långholmen, inget fel på det heller.

 
Vår vackra huvudstad en solig söndagsmorgon

Stockholm är väl som bäst sommarmorgnar? Vi tog en halvmilspromenad längs Söder Mälarstrand innan frukost. Efter lite ny energi var det dags för att cykelstrosa runt Södermalm, vi cyklade utmed vattnet hela tiden på fina cykelbanor, passade också på att kolla in Hammarby sjöstad som var mycket större än vi tänkt oss. Stockholmarna har massor av små pärlor centralt beläget i vår huvudstad, och det märktes. Massor av människor var ute och gick med och utan stavar, joggade eller bara strosade runt med barnvagnar.

 
Jenny tar emot studentpresenter                               Mikael på plats för att gratulera kusinen 

Vid lunchtid styrde vi Hymern mot Tullinge för studentuppvaktningen. Mikael anslöt till kusinens fest, han och Anders passade på att smita iväg och kolla in Lida Loop, MTB-tävling. Där körde inte bara MTB-cyklister utan även svenska sprintlandslaget i skidor. Emil Jönsson var den som klarade sig bäst.

 
Svenska skidlandslaget utslagna efter loppet             Magnus kan glädja sig åt att han slog skidåkarna

Jenny har nu avslutat gymnasiet och flyttat tillbaka till Tullinge, det var mycket släkt och vänner som var där och gratulerade henne. Nu är det bara träning som gäller fram till 30 juni då junior VM i orientering går av stapel i skogarna runt Göteborg. Hon har ju ett VM guld på medeldistans fjolårets mästerskap i Australien att försvara, vi håller tummarna.

 

www.andiamo.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.andiamo.se