Hornborgarsjön

En resa kan vara så mycket, inte behöver man vara borta veckovis. Nej husbilen kan man använda på diverse olika sätt. Vi brukar bjuda med våra kompisar Siv och Olof en gång per år och göra någon trevlig dagsutflykt. Denna vår var det trandansen vid Hornborgarsjön som lockade. Redan vid 08.00 hämtade vi upp Siv och Olof för att gasa söderut. Det var första turen för oss också detta år, så egentligen var det perfekt att få allt kollat.

 
Olof spanar                                                                 Tranor och husbilar på samma bild!

I Lyrestad, dom har en stellplatz vid Göta kanal rastade vi. Goda mackor och findoppa smakade bra. Vädret var typiskt för april,  emellanåt sol dessemellan blåsigt och gråkallt

Någon dag tidigare hade det slagits rekord med dryga 15.000 tusen tranor, vid vårt besök var det bara 12.000! Det var inte bara vi som tagit sikte på södra delen av Hornborgarsjön, nog var det över tusen besökare här. Lika intressant som tranorna var att kolla in alla husbilar som letat sig hit denna blåsiga lördag.

 
Det var inte bara tranor som mellanlandat                   Siv och Gun-Britt med kikarna i högsta hugg
denna dag

Då vi kände oss färdiga med tranorna i den södra delen av sjön körde vi norrut på sjöns östra sida. Vilka fina vägar och naturen så här på vårkanten var också den härlig att njuta av. Vi stannade till vid Naturrummet och gick runt och spanade på lite andra fåglar också. Passade på att vi det här fina stället att käka lunch, burgundisk gryta med ris smakade gott efter våra promenader.

 
Naturrummet på sjöns östra sida

Rullade sen över Billingen och via Skövde mot Forsvik där Olof tipsade om ett skepp som håller på att återskapas, tror att det är EU-pengar som är med och finansierar. Tyvärr var det stängt när vi komså vi fick nöja oss med att kika genom fönstren. Dagens sista fika intogs varefter vi körde sista biten hem och landade i Örebro 12 timmar efter det att vi startat.

 
Våren var som sagt på gång

                                                                               

www.andiamo.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.andiamo.se