Äntligen vår igen!

Efter ännu en vinter så kom våren precis som vanligt. Denna vår hade vi ingen utlandsresa planerad utan riktade in oss på några helgresor inte alltför långt hemifrån. Den 1 april hämtade vi Hymern från vinterförvaringen och precis som alla andra år så hoppade den igång på första försöket. Suget om att komma iväg kändes ganska starkt och vi bestämde oss för att "prova" bilen så fort som möjligt och redan i början av april så rullade vi söderut mot Göta kanal.

Vi har börjat ett litet "mission", målet är att cykla och eller gå hela Göta kanal. Inte i ett svep men någon del då och då. Dels för att det är trevligt dels för att det passar i geografin för oss. Ibland vill man ju bara ut med bilen men har inte något speciellt som lockar. Så kosan ställdes mot Lyrestad men väl där bestämde vi oss för att dra till Sjötorps ställplats istället, den rökta fisken lockade!


Sjötorps hamn, tidigt på våren.

Solen flödade så där vårskönt i den småkalla vinden. Det var en 3-4 bilar som gjorde oss sällskap. Då vi "vägt" in bilen så skulle fisken inhandlas. Vilken tur vi hade, det var första dagen för året som fiskhandlarn hade öppet så vi blev nästan de första kunderna 2009.

På väg till fiskhandlarn mötte vi Lasse i Håttorp, Anders släkting som vi inte träffat på massvis av år. Nu var det väl inte så våldsamt överraskande, då Lasse bor i Sjötorp. Lasse var ute och gick med sitt barnbarn och bjöd hemma oss till kvällen, vilket vi givetvis tackade ja till.


Ett av många gamal fina hus vid Göta kanal.

Vi hamnade på födelsdagskalas, Anita Lasses fru fyllde nämligen år. På kalaset dök det upp lite fler släktingar också. En trevlig kväll som följdes av årets första natt i husbilen. Skönt. På morgonen därpå tog vi en ganska så lång promenad efter kanalen. Det märktes att sommaren ännu var en bit bort. På en del vattenpölar hade det bildats is under natten, efter promenaden så smakade frukosten så klart ännu bättre en vanligt. Även de korta turerna är guld värda.

 

Söderköping

Vi åker för de mesta ensamma men till Valborg hade vi bestämt att vi skulle åka med Mats och Marianne. Till Valborg var väl inte riktigt sant, de kunde inte komma loss förens till 1 maj. Vädret var även denna helg kalasbra så vi lämnade Örebro på eftermiddgagen just på Valborg då vi ändå inte hade något bestämt. Mats och Marianne skulle ansluta till oss i Söderköping för en skön helg tillsammans. Bergs slussar var målet men väl där så kändes det inte som något bra ställe, dels var vi helt ensamma där, dels så skulle man betala en bra slant för att parkera på ett gärde men framförallt så blåste det som tusan. Efter en snabb koll på kartan så navigerade vi oss till Norsholm istället. Vid hamnen där var det betydligt skönare. Lite god mat och en runda i Norsholm var allt vi hann med innan ögonlocken började hänga. Den 1 maj var vädret strålande och vi tog sikte på Söderköping, Hymern fick rulla lite småvägar vilket var både skönt och rogivande.


Söderköping är verkligen mysigt.

Väl framme vid ställplatsen åts lunch innan vi plockade fram cyklarna och körde längs kanalen i vårsolen. När Mats och Marianne svängde in på ställplatsen på kvällskvisten var maten precis klar och solen hade ännu ej gått ned så årets första middag utomhus var ett faktum. En underbar dag avslutades med vin i trevligt sällskap.


Årets första middag utomhus!

Det var mycket som inträffade denna helg, ett gäng gamla tävlingscyklister skulle träffas. Claes Göransson och Håkan Karlsson hade bjudit in till både spinning och fest i Norrköping. Som vanlig slapp vi bo i gästsängar, Hymern ställdes upp på Norrköpings ställplats vid badet. Cyklarna åkte fram och vi cyklade den dryga kilometern till Claes och Ritas centrala våning.


Nästan som på den gamla goda tiden, Bengt Asplund, Claes Göransson och Håkan Karlsson tar i för kung och fosterland.


I verkligheten ser vi ut så här.


Och damerna så här.

Gamla kompisar trivs bra ihop, denna dag blev hellyckad. Svetten flödande när det "spanns" på Friskis & Svettis och på kvällen åts det och snackades gamla minnen. Helgen avslutades på söndagen med en lång promenad i Norrköping som visade sig vara en fantastiskt trevlig stad. Nästa år kanske vi kan bjuda tillbaka i ett lika vackert Örebro!

 


www.andiamo.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.andiamo.se