Västkusten i kalasväder

Årets utlandssemester var i år förlagd till hösten, vi skulle ju bli farmor och farfar i Luxemburg. Trots detta så ville ju så klart få till en husbilsresa runt midsommar. Vi skulle återigen möta upp våra kompisar Mats och Marianne, denna gång i Strömstad. Söndagen efter midsommar packade vi som besatta, det brukar bli så. Det är mycket som kan "vara bra att ha" när man har gått om plats. Vi körde i princip non stop till campingen där Mats och Marianne bokat plats åt oss.


Vårt läger i Strömstad

Vädret var så där, solen sken men det blåste kalla vindar när vi taxade in. En kvällspromenad och lite gott att äta satt fint. Ett par dagar tillsammmans var vad vi lyckats tajma, de dagarna blev härliga och vädret blev bara bättre och bättre. En heldag på Syd Koster var höjdpunkten i Strömstad.

 
På väg till Koster                                                        Pittoreskt värre på Nord Koster


 

 
Årets första dopp!                                                       Inte bara tjejerna som vågade!

När vi bröt upp från campingen tog vi sikte på Smögen medans Rönndahls körde hemåt. Under alla vår resor har vi inte drabbats av några större missöden. Nu hände det man inte vill ska hända. En varningslampa började lysa på instrumentbrädan. Gun-Britt började läsa manualen medan Anders bara körde på och hoppades på det bästa. Efter någon mil började bilen gå lite knackigt samtidigt som Gun-Britt hittat vad som felades bilen. Fel i insprutningen! Vi stanande omedelbart och ringde Hymer i Örebro där man lugnade oss och sa att det är bara att köra så länge det inte krånglar för mycket. Det gjorde det ganska så snart, tur då att vi snabbt fick tag i en Fiatverkstad i Uddevalla. Här blev vi hjälpta ganska omgående, som tur var var det inget maskinfel, bara någon koppling i insprutningen som inte fick kontakt. Lätt ordnat för en expert. Vi pustade ut ganska så rejält när pärlan nu gick som den alltid brukar göra och inte blev det dyrt heller.

 
Ställplatsen i Smögen går inta av för hackor.              Här är utsikten från vår husbil.

Smögens ställplats blev vårt hem för några dagar i nästan 30-gradig värme. Sverige blir inte bättre än så här! Denna ställplats lär väl inte få vara kvar så länge men vilket läge den har mitt emot de berömda Smögen-bryggorna. Anders råkade dock ut för en vurpa när han var ute och cyklade i Hunnebostrand. Det blev att besöka vårdcentralen i Gravarne som damerna vid busshållsplatsen kallade Kungshamn. Vi hade frågot några lokala förmågor om var det fanns en vårdcentral. Hur som helst blev han omplåstrad på allra bästa sätt. Den kvällen festade vi på havskräftor och gott vin.

 
Lite korsord är aldrig fel                                     Omplåstrad

Efter en knapp vecka i ett underbart Bohuslän rullade vi vidare mot Kinnekulle där vi skulle spana in cykel-SM. Här var vädret lika bra och vi camapde nere vid Vänern i Hällekis med lite cykelkompisar och deras husvagnar.

 
Emilia Fahlin grillar konkurrenterna.                           Thomas Löfkvist och Fredrik Kessiakoff i täten.

När tävlingarna var över på söndag eftermiddag styrde vi Hymern mot Kullavik för ytterligare några dagar med havsluft. Knappast något är så trvligt som att umgår hos Perssons i Kullavik. Här kan man verkligen vara sig själv. Det badades i poolen och i deras Spa. Sena kvällar och lite cykelturer på dagarna gjorde att det kändes super. Det fina vädret bestod men till sist var det bara att bita i det sura äpplet. Semestern var slut för denna gång, sammanfattningsvis: En kalasresa!


 

www.andiamo.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.andiamo.se